• Kulttuuriparlamentti Tampereelle

  by  • 01/11/2012 • Taide & Kulttuuri • 0 Comments

  Neljä tamperelaista liikuntavaikuttajaa kirjoitti eiliseen Aamulehteen (Esa Koivisto, Petri Linna, Minna Minkkinen ja Esko Vatanen AL 31.10.2012) mielipidekirjoituksen, jossa he esittivät urheilun seuraparlamentin perustamista. Kyseessä olisi foorumi, joka kokoaisi seurojen toimijoita

  keskustelemaan kaupungin päättäjien ja virkamiesten kanssa ajankohtaisista liikuntaan ja urheiluun liittyvistä asioista.

  Idea on erinomainen. Foorumi lisäisi toimijoiden ja päättäjien välistä dialogia sekä avoimuutta merkittävästi. Vastaavia paikallisia yhteenliittymiä on ympäri Suomea.

  Kirjoituksen lukemisesta muutaman sekunnin kuluttua mieleeni johtui assosiaatio: perustetaan vastaava myös kulttuurille! Kootaan eri alojen toimijoista koostuva epävirallinen yhteenliittymä, joka kokoaa tietoja, saattaa tekijöitä yhteen ja rakentaa dialogia kaupungin organisaatioihin päin.

  Olen itse valmis tällaisen hankkeen kehittelyyn. Toimisiko ajatus jokin jo olemassa olevan organisaation (esim. yhdistyksen) kautta vai olisiko se oma yhteenliittymänsä?

  Tampereella on kiinnitetty paljon huomiota luoviin aloihin ja verkostoitumiseen, Luova Tampere -hanke tästä yhtenä esimerkkinä. Perinteisemmät taidealat ovat kuitenkin jääneet hieman huomiosta syrjään. Liitytään yhteen.


  About

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *