• Monipuoliset kulttuuripalvelut lisäävät hyvinvointia

  by  • 22/10/2012 • Blogi, Taide & Kulttuuri • 0 Comments

  Kulttuuripalveluita ei useinkaan nähdä tärkeinä vaalikeskusteluissa. Päähuomio keskittyy sosiaali- ja terveyspalveluihin, mikä tietysti oikein onkin. Tosiasia kuitenkin on, että monipuoliset kulttuuripalvelut takaavat yhdessä muiden sektorien kanssa kunnan vetovoimaisuuden. Monipuolisen tapahtumakirjon kautta alueille virtaa osaavia työntekijöitä, mikä edelleen houkuttelee yrityksiä ja investointeja. Kulttuurin suotuisa vaikutus myös matkailun kautta on kiistämätön.

  Pitkässä juoksussa kulttuuripalveluita on tuettava monipuolisuuteen myös sisällöllisesti. Olisi tärkeää, että varsinkin eri ikäiset huomioitaisiin paremmin yhteiskunnan tukemien kulttuurimuotojen sisällöissä – teattereiden ja orkesterien katsojakeski-ikä kun näyttää tällä hetkellä nousevan koko ajan. Esimerkiksi koululaisille suunnattujen tapahtumien määrää voisi lisätä parantamalla kulttuurikasvatuksen toimintamahdollisuuksia.

  Omaehtoisen kulttuurin harrastamiseen tulee saada lisää resursseja, erityisesti lapsille ja nuorille. Itse järjestäminen lisää osallisuuden kokemusta ja aktiivista kansalaisuutta. Lisäksi se on parasta syrjäytymisen ehkäisyä. Bändiluoliin, kansalaistaloihin, leikki- ja perhepuistoihin ja matalan kynnyksen harrastustiloihin laitettu raha ei mene hukkaan.

  Jokaisesta aloittelevasta bändistä ei tule menestystarinaa eikä kaikista kuvataidepajalaisista tähtitaiteilijaa, mutta luovan toiminnan mahdollisuus tuottaa aina paremmin voivia ja onnellisempia kansalaisia.

  (julkaisematon mielipidekirjoitus)


  About

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *